Terug

Volg Vandaag Inside

PSV in derde voorronde Champions League tegen AS Monaco

PSV in derde voorronde Champions League tegen AS Monaco

18 juli 2022, 11:54

PSV heeft behoorlijk zwaar geloot voor de derde voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren werden bij de loting in Nyon gekoppeld aan AS Monaco, de nummer 3 van vorig seizoen in Frankrijk. De eerste ontmoeting is op 2 of 3 augustus, de return een week later.

PSV en AS Monaco troffen elkaar vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. Monaco won in het Philips-stadion met 2-1, mede door een doelpunt van oud-AZ'er Myron Boadu. De wedstrijd in Frankrijk eindigde in 0-0. Monaco eindigde als eerste in groep B en ging samen met nummer 2 Real Sociedad door naar de volgende ronde. PSV was als nummer 3 aangewezen op een vervolg in de Conference League.

De eerste wedstrijd is op dinsdag 2 of woensdag 3 augustus, de return in Eindhoven volgt woensdag 9 augustus. De winnaar plaatst zich voor de play-offs, de laatste voorronde om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Als PSV van Monaco verliest, moet het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij verder in de groepsfase van de Europa League.

Monaco eindigde vorig seizoen met 69 punten als derde in de Ligue 1, achter kampioen Paris Saint-Germain (86 punten) en Olympique Marseille (71 punten).

Philippe Clement is de trainer van AS Monaco. De Belg volgde begin januari de ontslagen Niko Kovac op. Alfred Schreuder, inmiddels trainer van Ajax, nam de plek van Clement bij Club Brugge over en werd met de Belgische club kampioen.

AS Monaco versterkte zich afgelopen week met de Zwitserse international Breel Embolo. De 25-jarige aanvaller, geboren in Kameroen, kwam over van Borussia Mönchengladbach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.