PSV houdt zicht op Champions League na gelijkspel tegen Rangers

16 aug 2022, 00:00

PSV heeft na het eerste duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League volop uitzicht op het bereiken van de groepsfase. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij hield het Schotse elftal van Giovanni van Bronckhorst op Ibrox op 2-2. Volgende week woensdag volgt de return in Eindhoven.

De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van het meest lucratieve Europese bekertoernooi. PSV weet dat het zeker zo'n 35 miljoen euro tegemoet kan zien als het volgende week de klus klaart en net als landskampioen Ajax de groepsfase in gaat.

Van Nistelrooij koos in Glasgow voor twee andere spelers in vergelijking met het duel van vorige week met AS Monaco. Érick Gutiérrez, die toen als invaller met zijn doelpunt vlak voor tijd een verlenging afdwong, mocht nu starten. De Mexicaan kreeg op het middenveld de voorkeur boven Guus Til. Achterin keerde André Ramalho terug in de ploeg.

PSV begon op het sfeervolle Ibrox best aardig. Luuk de Jong kreeg in de 4e minuut al een grote kans op aangeven van Joey Veerman, maar de spits tikte de bal van dichtbij over het doel. Rangers trok na zo'n 20 minuten spelen het initiatief naar zich toe, luidkeels aangemoedigd door de 50.000 supporters op de tribunes. PSV kwam er amper meer uit, maar nam in de 37e minuut uit een spelhervatting wel de leiding. Uit een hoekschop van Cody Gakpo caramboleerde de bal via drie Schotten en Jordan Teze toevallig voor de voeten van Ibrahim Sangaré, die doeltreffend uithaalde: 0-1.

Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong. Uit een vloeiende aanval van Rangers schoot de Kroatische spits Antonio Colak de 1-1 binnen. PSV moest ook in de tweede helft vooral verdedigen, maar was via Ismael Saibari wel twee keer dicht bij de 1-2. De jonge aanvaller punterde de bal eerst net naast het doel en schoot even later in de handen van keeper Jon McLaughlin.

Een blunder van doelman Walter Benítez bracht PSV op achterstand. De Argentijn liet een vrije trap van Tom Lawrence in de 70e minuut door zijn vingers glippen. Obispo kopte even later echter de gelijkmaker binnen, weer uit een hoekschop van Gakpo. Daardoor heeft PSV volgende week in principe aan één doelpunt genoeg om de Champions League te bereiken.