Terug

Volg Vandaag Inside

PSV hoopt spanning met zege op Ajax weer beetje terug te brengen

PSV hoopt spanning met zege op Ajax weer beetje terug te brengen

28 feb 2021, 10:32

PSV krijgt zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax de kans de spanning in de strijd om de titel in de Eredivisie een beetje terug te brengen. De druk in het Philips-stadion ligt bij de Eindhovenaren, die alleen gebaat zijn bij een overwinning. Ajax lijkt PSV bij een zege op een onoverbrugbare achterstand te zetten en ook bij een nederlaag blijven de Amsterdammers riant aan kop staan.

Ajax begint de confrontatie in Noord-Brabant met een voorsprong van 6 punten op PSV. Het elftal van trainer Erik ten Hag speelde ook een duel minder.

Bij Ajax is het meespelen van Daley Blind onzeker. De verdediger hield klachten over aan de ontmoeting met Lille van donderdag, waarin Ajax zich verzekerde van een plek in de achtste finales van de Europa League. Ten Hag moet Noussair Mazraoui zeker missen in Eindhoven. Achter de naam van Nicolás Tagliafico staat een groot vraagteken.

PSV, dat door Olympiakos werd uitgeschakeld in de Europa League, mist de geschorste controlerende middenvelder Ibrahim Sangaré.

Het is de derde ontmoeting in twee maanden tijd tussen PSV en Ajax. In de Johan Cruijff ArenA speelden beide teams in januari in de Eredivisie gelijk: 2-2. In de kwartfinale van de KNVB-beker won Ajax eerder deze maand in Amsterdam met 2-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.