PSV herovert koppositie van Ajax dankzij prachtige treffers

20 nov 2021, 18:25

PSV heeft Vitesse zaterdag eenvoudig opzij gezet en de koppositie in de Eredivisie weer tijdelijk ingenomen. De Eindhovenaren hebben de overwinning te danken aan schitterende treffers van Ibrahim Sangaré en Armindo Bruma in de eerste helft (2-0).

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Sangaré stond in de 19e minuut op de juiste plek om een afvallende bal knap achter doelman Markus Schubert te schieten. De tweede treffer was fraai. De Portugees Bruma schoot de bal in één keer vanuit de lucht, na een kopbal van Carlos Vinícius, in het doel.

PSV haalde de tweede helft een minder hoog niveau. Vitesse drong wat aan, maar de thuisploeg liet het niet meer spannend worden. De Eindhovenaren gaan volgend weekeinde op bezoek bij sc Heerenveen. Daarvoor wacht eerst nog de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League.