Terug

Volg Vandaag Inside

PSV herovert koppositie met overtuigende zege op RKC Waalwijk

PSV herovert koppositie met overtuigende zege op RKC Waalwijk

19 dec 2021, 18:39

PSV heeft de eerste competitiehelft als koploper in de Eredivisie afgesloten. De Eindhovense club bleef RKC in Waalwijk met 4-1 de baas. De lijstaanvoerder overwon in de Brabantse derby de nodige hindernissen, met twee vroege wissels en een afgekeurde treffer. Invaller Yorbe Vertessen maakte twee mooie doelpunten.

Na 17 van de 34 wedstrijden heeft de ploeg van coach Roger Schmidt 1 punt meer dan titelhouder Ajax, dat Feyenoord in De Kuip versloeg (0-2). De Rotterdamse nummer 3 heeft 4 punten minder dan de lijstaanvoerder. De komende dagen wordt in de Eredivisie nog een doordeweeks programma afgewerkt. Voor PSV wacht donderdag nog de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Op aangeven van Ritsu Doan kreeg Bruma in Waalwijk al snel een vrije schietkans. Doelman Etienne Vaessen kon nog net redding brengen. Voor Doan was de wedstrijd na 27 minuten voorbij na een botsing met RKC-verdediger Alexander Büttner, die na medische behandeling het duel wel kon voortzetten. Carlos Vinícius was de vervanger van de Japanner.

Kort na die eerste wissel moest ook Bruma het veld geblesseerd verlaten. Vertessen loste hem af en de Belgische spits was meteen gevaarlijk met een kopbal, die voorlangs het RKC-doel verdween. Een paar minuten later was het alsnog raak voor Vertessen, die uit een voorzet van Cody Gakpo in één keer fraai uithaalde (0-1).

Vlak voor de rust dacht Mario Götze met zijn eerste treffer in deze competitie de marge te verdubbelen, maar na interventie van de VAR keurde arbiter Jeroen Manschot de tweede PSV-goal af. Vinícius, die de assist verzorgde, werd aangespeeld in buitenspelpositie en daardoor bleef het nog even 0-1.

PSV liet na de rust snel 0-2 aantekenen. Na een overtreding van Melle Meulensteen op Phillipp Mwene scoorde Gakpo uit een strafschop. Daarna haalde Mwene vanuit een moeilijke hoek doeltreffend uit: 0-3. Met een subtiele boogbal zorgde Vertessen voor 0-4, waarna Jens Odgaard de twijfelende doelman Joël Drommel nog wist te passeren: 1-4.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.