Terug

Volg Vandaag Inside

PSV halveert per direct capaciteit van uitvak in Philips Stadion

PSV halveert per direct capaciteit van uitvak in Philips Stadion

21 feb 2023, 15:02

PSV laat voorlopig in het vak voor de bezoekende supporters in het Philips-stadion minder mensen toe; nog maar de helft. Dat doet de Eindhovense club uit veiligheidsoverwegingen.

Onderzoek naar de constructie van het uitvak heeft duidelijk gemaakt dat het gevaarlijk kan zijn als het vak volledig gevuld is met springende mensen. PSV deed het onderzoek naar aanleiding van het instorten van de tribune voor bezoekende supporters in het stadion van NEC, in oktober 2021. "Uit dit onderzoek kwam naar voren dat in de toekomst het uitvak, zonder aanpassingen, het enige vak is dat potentieel beschadigd zou kunnen worden. Met potentiële beschadiging wordt bedoeld: mogelijke beschadigingen aan de constructie van het uitvak", meldt PSV.

De maatregel heeft geen gevolgen voor Sevilla, komende donderdag tegenstander in de tussenronde van de Europa League. De Spaanse club komt met een beperkt aantal fans naar Eindhoven. Het supportersvak zou zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Twente wel helemaal vol zitten, maar dat kan nu dus niet."

We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing", zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips-stadion.

PSV heeft de KNVB, de UEFA en de gemeente Eindhoven ingelicht over de ontstane situatie. Zij hebben begrip voor de gemaakte keuzes, aldus de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.