Terug

Volg Vandaag Inside

PSV gunt spelers rust en start met Viergever tegen Omonia Nicosia

PSV gunt spelers rust en start met Viergever tegen Omonia Nicosia

9 dec 2020, 14:14

PSV begint met Nick Viergever in het centrum van de verdediging aan de Europa Leaguewedstrijd tegen Omonia Nicosia. De Eindhovenaren zijn al zeker van een plek in de volgende ronde en dus gunt trainer Roger Schmidt een aantal vaste waarden rust.

'Voor mij was het duidelijk dat Viergever en Timo Baumgartl zullen spelen op donderdag', bekende Schmidt. 'We hebben de afgelopen weken veel wedstrijden gespeeld en zij zijn in goede conditie, dat hebben ze onlangs tegen Sparta laten zien. Met het drukke schema is het nu tijd om ook wat spelers rust te gunnen. Niet iedereen komt naar mij toe om te zeggen dat ze moe zijn en even rust willen, maar dat kan ik wel aan hen zien. Dan neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid.'

Viergever kwam dit seizoen nog weinig aan spelen toe. Zondag tegen sc Heerenveen (2-2) bleef hij ook op de bank. Een week eerder had hij wel een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Sparta (1-0).

Teamspeler

'De trainer heeft altijd gezegd dat hij iedereen keihard nodig heeft. Ik ben een prof en teamspeler dus zorg dat ik er klaar voor ben als de trainer mij nodig heeft', aldus Viergever.

'Natuurlijk had ik liever wat vaker gespeeld dan nu het geval is, maar daar zijn ook redenen voor. In de voorbereiding ben ik geblesseerd geraakt en het herstel duurde wat langer dan gehoopt. Daarna heb ik corona gekregen. Ondertussen hebben andere jongens het heel goed gedaan.'

Groei

PSV - Omonia Nicosia begint donderdag om 18.55 uur. PSV heeft 9 punten, de Cyprioten hebben er 4. PSV maakt nog kans om groepswinnaar te worden, al heeft koploper Granada (10 punten) het in eigen hand.

'Als team moet je iedere wedstrijd aangrijpen om groei door te maken. Dat maakt de wedstrijd van donderdag belangrijk', aldus Viergever. 'Het is een moment om te laten zien wat we in huis hebben. Daarnaast willen we eerste worden. Daarvoor zijn we afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd, maar wij moeten in ieder geval winnen. Dat is voor het gevoel altijd goed.'

Zondag speelt PSV thuis tegen FC Utrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.