Terug

Volg Vandaag Inside

PSV geeft verklaring over afwezigheid Ihattaren tegen Ajax

PSV geeft verklaring over afwezigheid Ihattaren tegen Ajax

28 feb 2021, 14:49

PSV heeft op haar website een verklaring gegeven over de afwezigheid van Mohamed Ihattaren in de wedstrijdselectie voor het duel met Ajax.

De club schrijft: 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie.'

Trainer Roger Schmidt meldt: 'Ihattaren heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen.'

Het is de tweede keer dit seizoen dat Ihattaren en Schmidt een conflict hebben. Schmidt liet de 19-jarige middenvelder in september in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op de bank starten omdat Ihattaren op de training niet met de juiste houding op het veld stond. Toen Ihattaren halverwege december tegen FC Utrecht voor het eerst dit seizoen scoorde, liep hij naar de zijlijn en omhelsde Schmidt. Daarmee leek het goed te zitten tussen de twee.

Vorige week ontbrak Ihattaren in de uitwedstrijd tegen Olympiakos in de Europa League en thuiswedstrijd tegen Vitesse in de selectie omdat hij ziek was. Tegen Olympiakos (het thuisduel) keerde hij donderdag terug in de groep. Na die wedstrijd, waarin PSV werd uitgeschakeld en Ihattaren niet in actie kwam, feliciteerde Ihattaren via Instagram Ajacied Ryan Gravenberch voor het bereiken van de volgende ronde. Ook gaf hij een 'like' bij een foto van Ajax-spits Brian Brobbey.

Het conflict tussen Schmidt en Ihattaren komt PSV niet goed uit. De Eindhovense club is al een tijd in gesprek met de Utrechter en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola om zijn in de zomer van 2022 aflopende contract te verlengen. "Ik laat alles aan Mino over. Daar heb ik vertrouwen in. Ik laat alles op me afkomen. Ik heb het echt naar mijn zin in Eindhoven", zei Ihattaren in december na de uitwedstrijd tegen RKC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.