Terug

Volg Vandaag Inside

PSV eert Cocu voor duel met FC Groningen

PSV eert Cocu voor duel met FC Groningen

24 jan 2019, 14:02

EINDHOVEN (ANP) - PSV neemt zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen afscheid van voormalig hoofdtrainer Phillip Cocu en diens assistenten Chris van der Weerden en Ruud Brood. Het drietal vierde de afgelopen seizoenen heel wat successen met PSV. Ze vertrokken afgelopen zomer bij de club uit Eindhoven.

Cocu en zijn rechterhand Van der Weerden voerden PSV na zeven titelloze jaren in 2015 naar het 22e landskampioenschap. In de drie jaren daarop leidden zij PSV samen met assistent Brood nog twee keer naar de titel. Vervolgens vertrok Cocu met Van der Weerden als assistent naar de Turkse club Fenerbahçe, waar hij echter al na vier maanden werd ontslagen.

Cocu won met PSV naast drie landstitels ook twee keer de Johan Cruijff Schaal. Als interim-trainer pakte hij in 2012 de KNVB-beker. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Groningen krijgt het drietal uit handen van algemeen directeur Toon Gerbrands een aandenken aan de successen bij de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.