PSV eenvoudig langs Heracles Almelo

15 dec 2018, 22:47

ALMELO (ANP) - De kans is groot dat PSV de winterstop ingaat als koploper van de eredivisie. Het elftal van trainer Mark van Bommel won zaterdag de laatste uitwedstrijd van 2018, met 0-4 bij Heracles Almelo. PSV sluit de eerste seizoenshelft volgende week af met een thuisduel met AZ. Ajax, dat na zaterdag vijf punten minder heeft, speelt dit jaar nog tegen De Graafschap (zondag) en FC Utrecht (volgende week).

PSV herstelde zich met de winst op het kunstgras in Almelo van de verliespartij tegen Feyenoord (2-1) van twee weken geleden. Dat was de eerste nederlaag van de Eindhovenaren dit seizoen. Heracles had dit seizoen in de competitie in eigen stadion alleen verloren van Feyenoord. De ploeg van coach Frank Wormuth pakte bovendien een punt in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax.

Tegen PSV leek, in de beginfase, een goed resultaat ook mogelijk. Brandley Kuwas had na vier minuten spelen de score moeten openen. De aanvaller schoot de bal in kansrijke positie hard en hoog over.

Doeltreffender

PSV bleek zelf een stuk doeltreffender. Na een goede dieptepass van Jorrit Hendrix speelde Steven Bergwijn, met een knappe voetbeweging, verdediger Stephen Sama uit en passeerde doelman Janis Blaswich.

Sama speelde ook een rol bij de tweede tegentreffer van zijn ploeg, na 33 minuten. De verdediger gaf onnodig een corner weg. Uit die hoekschop scoorde Daniel Schwaab met zijn hoofd, nadat Luuk de Jong de bal (ook met zijn hoofd) verlengde. Schwaab keerde zaterdag terug in het basisteam van PSV na twee duels (Excelsior en Internazionale) wegens privé-omstandigheden te hebben gemist.

Spanning

Kort voor rust verdween de spanning helemaal uit het duel. Heracles moest met tien man verder na een rode kaart voor Jesper Drost. Dennis Higler kwam tot die beslissing na het bekijken van televisiebeelden.

PSV kon de wedstrijd na rust simpel uitspelen, al kreeg Kuwas halverwege de tweede helft nog wel een goede kans. Nick Viergever voorkwam met een goede ingreep dat de aanvaller kon schieten.

Middenvelder Pablo Rosario kreeg kort daarvoor een gele kaart en is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd van volgende week tegen AZ. Denzel Dumfries zorgde met een kopbal in de 79e minuut voor de 0-3. Invaller Gastón Pereiro miste eerst een strafschop en maakte kort daarna alsnog 0-4. Heracles beëindigde het duel met negen man na rood voor Lennart Czyborra.