Terug

Volg Vandaag Inside

PSV eenvoudig langs Excelsior

PSV eenvoudig langs Excelsior

7 dec 2018, 23:43

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft ook de achtste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eredivisie gewonnen. De koploper zette Excelsior vrijdag eenvoudig aan de kant: 6-0. PSV is daardoor ook na dit weekeinde zeker van de koppositie. De voorsprong op Ajax en Feyenoord, die allebei nog in actie komen, is nu respectievelijk vijf en tien punten.

Luuk de Jong opende in de 17e minuut, op aangeven van linkerverdediger Angeliño, de score voor PSV. De spits nam ook de zesde treffer voor zijn rekening en staat nu al op veertien doelpunten. Vorig seizoen bleef hij in de competitie op twaalf treffers steken. De Jong is daarmee Fran Sol van Willem II aan kop van de topscorerslijst van de eredivisie weer voorbij.

De tweede en derde treffer van PSV kwamen op naam van een voetballer van Excelsior. Voor rust verlengde Robin van der Meer de bal, na een vrije trap van Hirving Lozano, met zijn hoofd achter zijn eigen keeper.

Kort na de pauze was het Jurgen Mattheij die op knullige wijze in zijn eigen doel werkte. Donyell Malen maakte 4-0 en Steven Bergwijn zorgde voor de vijfde treffer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.