Terug

Volg Vandaag Inside

PSV-directeur Gerbrands: weigeren spelers is te gek voor woorden

PSV-directeur Gerbrands: weigeren spelers is te gek voor woorden

28 okt 2020, 20:54

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV heeft boos gereageerd op de weigering van Cyprus om twee spelers van de Eindhovense club toe te laten. PSV neemt het donderdag op Cyprus op tegen Omonia Nicosi in de Europa League en kreeg vlak voor vertrek te horen dat voetballers Eran Zahavi en Jordan Teze niet welkom waren.

Zahavi en Teze testten eerder deze maand positief op corona. Beide spelers waren alweer genezen verklaard en hadden een basisplek in het duel met Vitesse van afgelopen zondag.

"Dit is te gek voor woorden en vrij dubieus", reageerde algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV boos bij nieuwszender BNR. "Wij zaten al in het vliegtuig om om 10.00 uur te vertrekken. We kregen om 09.50 uur een bericht van de autoriteiten uit Cyprus dat deze twee spelers werden geweigerd. Als wij met ze naar het land zouden vliegen moest de hele ploeg in quarantaine en konden we de wedstrijd niet spelen."

Waarom het zo is gelopen, kan de PSV-directeur niet zeggen. "Wij hebben UEFA-richtlijnen gevolgd en een akkoord gekregen dat ze mee mochten doen in Cyprus. Het moet ergens gezocht worden in Cyprus zelf, waar iemand nieuwe regels heeft bedacht. Het is ook geen toeval als wij om 10.00 uur gaan vliegen en wij om 09.50 uur een bericht van de autoriteiten hierover krijgen."

Gerbrands roept de UEFA op verantwoordelijkheid hierin te nemen en een statement te maken over de gang van zaken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.