Terug

Volg Vandaag Inside

PSV-directeur Brands begrijpt besluit De Jong: 'Ik had wellicht hetzelfde gedaan'

PSV-directeur Brands begrijpt besluit De Jong: 'Ik had wellicht hetzelfde gedaan'

17 sep 2022, 13:05

Het vertrek van John de Jong als directeur voetbalzaken van PSV heeft Marcel Brands onaangenaam verrast.

De algemeen directeur van de Eindhovense club gaf zaterdag een toelichting waarin hij aangaf dat de raad van commissarissen (rvc) weliswaar had aangegeven niet tevreden te zijn over De Jong, maar dat hij nog wel mogelijkheden had gezien om verder te gaan. "John zag het zelf niet meer zitten", vertelde Brands, die diens besluit wel kon begrijpen. "Ik had wellicht hetzelfde gedaan."

De onvrede bij de rvc lag, benadrukte Brands, niet bij het mislopen van transfers van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. "Het gaat niet om de afgelopen transferwindow. Er is nooit een bod gekomen op deze spelers waarbij ook de rvc vond: dit moeten we doen. Voor hen ging het over een langere periode, over resultaten en transfers in de tijd dat ik hier nog niet werkte."

Brands keerde in mei terug als algemeen directeur bij de club waar hij eerder technisch directeur was geweest. Hij zei toen niet te zijn ingelicht over onvrede over De Jong, wiens contract vorig jaar nog was verlengd tot de zomer van 2024. "Het is natuurlijk geen prettige situatie. Dit had ik niet voorzien toen ik hier half mei begon."

Eind augustus meldden de commissarissen bij Brands niet tevreden te zijn over De Jong. "Er was geen vertrouwen. Ik heb geprobeerd dat op te lossen en ook besproken met de andere directeuren. Wij hadden er als directie wel vertrouwen in dat we samen verder konden. De rvc kan alleen mij ontslaan, niet de andere directeuren. Ik heb ook geen opdracht gekregen om John te ontslaan. John is daarna een paar dagen op vakantie gegaan, keerde donderdag terug en vertelde mij toen dat hij wilde stoppen. Hij was niet happy meer zonder de steun van de rvc. Ik vind het jammer, al begrijp ik zijn besluit wel. Ik had wellicht hetzelfde gedaan."

Brands neemt voorlopig de taken van De Jong waar, maar sloot uit dat hij zelf als technisch directeur terugkeert. "We gaan op zoek naar een opvolger en er zal nog wel even met de rvc gesproken gaan worden. Ik heb geen prettig gevoel bij de gang van zaken. Dit verdient geen schoonheidsprijs."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.