Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt zwaarbevochten zege op FC Utrecht

PSV boekt zwaarbevochten zege op FC Utrecht

13 dec 2020, 19:41

PSV is dit seizoen in de Eredivisie op eigen veld nog altijd zonder puntverlies. Ook de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht liep goed af, mede dankzij fraaie treffers van Donyell Malen en Mohamed Ihattaren in de eerste helft: 2-1. Na de rust zakte de concentratie bij Eindhovense club weg, maar mede door doelman Yvon Mvogo bleef averij uit.

FC Utrecht gaf PSV goed partij. De ploeg van coach René Hake hield veel spelers achter de bal en zat er kort op in de persoonlijke duels. Mede daardoor verliep de aanvalsopbouw bij de thuisclub moeizaam.

FC Utrecht moest het vooral van de counter hebben. Met name Gyrano Kerk kreeg soms te veel ruimte van Philipp Max. Hij miste echter het overzicht en de scherpte om zijn acties in een doelpunt om te zetten.

Uit de eerste geslaagde PSV-aanval opende Malen in de 31e minuut de score met een fraai tikje achter zijn standbeen langs. De treffer van Ihattaren 6 minuten later was misschien nog wel mooier. Het 18-jarige talent haalde met links schitterend uit, 2-0.

Ihattaren kon na zijn eerste competitietreffer in bijna een jaar tijd zijn geluk niet op. Euforisch zocht hij de PSV-bank op waar hij coach Roger Schmidt liet meedelen in zijn vreugde. De Duitse trainer botste in het begin van het seizoen soms met de tiener, die ook wat te zwaar oogde.

Schmidt besloot hem eind vorige maand een paar duels rust te gunnen wegens oververmoeidheid. Mede dankzij wat extra individuele trainingsarbeid keerde Ihattaren begin deze maand sterker terug, zowel in fysiek als in mentaal opzicht. De ontlading was daarom zo groot bij hem na zijn prachtige goal.

Ihattaren maakte na ruim een uur plaats voor de Belgische debutant Yorbe Vertessen (19). De stand was op dat moment nog 2-0, maar dat was vooral de verdienste van PSV-doelman Mvogo. De Zwitser had echter geen verweer tegen het schot van Mimoun Mahi, waardoor FC Utrecht in de slotfase nog mocht hopen op 1 punt. Opnieuw Mahi was nog heel dicht bij 2-2, maar het gemakzuchtige PSV kwam met de schrik vrij. Vertessen rook ook nog aan zijn eerste eredivisietreffer, maar doelman Maarten Paes redde bekwaam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.