PSV boekt zege op NEC in duel vol goals

1 apr 2023, 22:02

PSV is in de Eredivisie naar de tweede plaats gestegen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij was in Nijmegen te sterk voor NEC: 2-4.

PSV leidde bij rust al met drie doelpunten verschil. Luuk de Jong opende in de 7e minuut, vanuit de rebound, de score. Halverwege de eerste helft verdubbelde verdediger Olivier Boscagli met zijn hoofd de voorsprong. De derde treffer kwam in de 39e minuut op naam van middenvelder Joey Veerman.

De Jong was kort na rust voor de tweede keer trefzeker, waarna Oussama Tannane op fraaie wijze (met een schot in de kruising) wat terugdeed namens de thuisploeg. Tannane schoot in de 87e minuut wederom raak, dit keer vanuit een vrije trap.

PSV profiteerde van het puntenverlies van concurrent AZ tegen sc Heerenveen (1-1) en heeft met nog zeven wedstrijden te gaan een voorsprong van 2 punten op de Alkmaarders. Koploper Feyenoord kan zondag bij winst op Sparta de voorsprong op PSV weer tot 8 punten vergroten.