Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt voor het negende jaar op rij winst

PSV boekt voor het negende jaar op rij winst

8 okt 2020, 13:25

PSV heeft voor het negende jaar op rij winst gemaakt. De voetbalclub uit Eindhoven hield 1,6 miljoen euro over aan het afgelopen seizoen. Dat kwam vooral dankzij de transfers van onder anderen Hirving Lozano naar Napoli, Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur en Gastón Pereiro naar Cagliari.

PSV had in het seizoen 2019-2020, waarin de competitie al in maart werd afgebroken vanwege het coronavirus, een omzet van 75 miljoen euro. Daar stond 82 miljoen aan kosten tegenover. PSV maakte daarbij ook extra kosten, zoals 3 miljoen euro voor het ontslag van hoofdtrainer Mark van Bommel en andere veranderingen in de trainersstaf. De financiële impact van de coronacrisis bedraagt volgens PSV zo'n 7 miljoen euro, maar dankzij bijvoorbeeld overheidsregelingen en steun van supporters en sponsoren bleef de daadwerkelijke schade beperkt tot 3 miljoen.

Een seizoen eerder had PSV als deelnemer aan de Champions League een omzet van bijna 97 miljoen euro. Toen maakte de club 4,6 miljoen winst.

Voorrondes

PSV bleef afgelopen seizoen steken in de voorrondes van de Champions League en werd al voor de winterstop uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren stonden in de eredivisie op de vierde plaats toen de competitie werd afgebroken. PSV verkocht afgelopen seizoen voor tientallen miljoenen euro's aan spelers. Daar bleef netto 22 miljoen van over. Die opbrengst zorgde toch nog voor een positief eindresultaat.

De selectie van de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt werd de afgelopen weken flink versterkt. PSV durft geen voorspellingen te doen over de financiële cijfers aan het einde van dit seizoen. 'De negatieve impact van Covid-19 is groot en kan als gevolg van langdurig spelen zonder publiek nog groter worden', aldus de club.

René ging afgelopen week in Veronica Inside los op PSV-trainer Schmidt. Bekijk hieronder het fragment

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.