Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt tegen Fortuna Sittard zesde zege op rij in Eredivisie

PSV boekt tegen Fortuna Sittard zesde zege op rij in Eredivisie

20 mrt 2022, 18:36

PSV heeft de stijgende lijn de laatste weken te pakken. Drie dagen na de overtuigende overwinning op FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League (0-4) had het elftal van trainer Roger Schmidt in de Eredivisie ook geen enkele moeite met Fortuna Sittard. De Limburgers kwamen met 5-0 nog goed weg.

Voor PSV betekende het alweer de zesde overwinning op rij in de competitie. De komende interlandperiode komt dan ook niet echt als geroepen voor de Eindhovenaren, die over twee weken bij de hervatting van de Eredivisie op bezoek gaan bij FC Twente. De huidige nummer 4 heeft 10 punten minder dan PSV.

Schmidt wil na Europese wedstrijden nog wel eens flink wat wijzigingen doorvoeren in zijn basisteam. Tegen Fortuna deed de 55-jarige Duitser dat niet. De enige wijziging die hij doorvoerde was Joey Veerman in de plaats van de geblesseerde Cody Gakpo. De aanvaller viel tegen Kopenhagen uit. De blessure van de Oranje-international is niet heel ernstig.

Veerman stond aan de basis van de openingstreffer van PSV. Waar doelman Yanick van Osch in de 5e minuut eerst nog redde op een schot uit de tweede lijn van Mauro Júnior, was het niet veel later wel raak. Na een kopbal van Eran Zahavi, half gekeerd door Van Osch, stond linksback Philipp Max op de juiste plek om de rebound te benutten.

Fortuna werd een keer gevaarlijk met een kopbal van Dimitris Siovas, maar dat was het wel. Mats Seuntjens hielp PSV in de 39e minuut op weg naar de 2-0. De aanvaller van Fortuna speelde de bal in de voeten van Zahavi, die na een combinatie Ritsu Doan in staat stelde te scoren. In de 41e minuut zorgde Zahavi zelf voor de derde treffer. De Israëlische spits kopte raak op aangeven van Mauro Júnior. Zahavi is de eerste PSV'er die in zes opeenvolgende wedstrijden heeft gescoord (alle competities meegerekend) sinds Luuk de Jong in maart en april 2019.

PSV kreeg na rust kans op kans, maar het schortte aan de afronding. Invaller Bruma wist in de 77e minuut alsnog de 4-0 binnen te schieten. Even daarvoor had Lisandro Semedo namens Fortuna Sittard de paal geraakt. Op aangeven van Veerman zorgde Carlos Vinícius, ook een invaller, voor de 5-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.