Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt simpele uitzege op VVV-Venlo

PSV boekt simpele uitzege op VVV-Venlo

11 apr 2021, 18:22

PSV behoudt het initiatief in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. Het elftal van trainer Roger Schmidt zette zondag VVV-Venlo opzij (0-2) en ging daarmee AZ op de ranglijst weer voorbij. De Alkmaarders waren een dag eerder met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam.

PSV en AZ hebben, met nog vijf speelronden op het programma, allebei 61 punten. Het doelsaldo van PSV is wat beter en het resterende programma van de Eindhovenaren lijkt ook makkelijker dan dat van AZ. De nummer twee kwalificeert zich voor de voorronden van de Champions League.

Schmidt startte in Venlo met dezelfde basisspelers als vorige week tegen Heracles Almelo (3-0). Ibrahim Sangaré was dit gehele seizoen op het middenveld, samen met de andere controleur Pablo Rosario, vrijwel altijd zeker van zijn plaats. Nu iedereen bij PSV fit is, en de club na uitschakeling in Europa en de beker nog maar één wedstrijd in de week speelt, kiest Schmidt voor Olivier Boscagli naast Rosario. Nick Viergever en Jordan Teze krijgen in het centrum van de verdediging de voorkeur.

Het duurde niet lang voordat PSV de score opende. Na een hakballetje van Donyell Malen kreeg Cody Gakpo de ruimte om vanaf de rand van het zestienmetergebied met een laag schot de score te openen. Het betekende voor Gakpo, die onlangs terugkeerde na een blessure, zijn eerste doelpunt sinds december. In de groepsfase van het EK met Jong Oranje was de PSV'er vorige maand ook al trefzeker.

VVV maakte een vrij machteloze indruk. PSV wist in de eerste helft ook niet zoveel meer te creëren.

De tweede treffer van de Brabanders viel na een uur spelen alsnog. Aanvoerder Denzel Dumfries stelde Malen in staat te scoren. Voor de spits betekende het zijn zeventiende treffer dit seizoen in de Eredivisie.

PSV speelde de wedstrijd eenvoudig uit en VVV was niet in staat de tiende achtereenvolgende nederlaag te voorkomen. Het team van coach Jos Luhukay heeft nog maar 1 punt meer dan nummer 17 FC Emmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.