Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt ruime zege op Groningen en klimt naar derde plek

PSV boekt ruime zege op Groningen en klimt naar derde plek

11 feb 2023, 00:00

PSV is in de Eredivisie naar de derde plaats geklommen. De Eindhovenaren hadden in eigen stadion geen enkele moeite met FC Groningen, dat nu weer op de laatste plaats staat: 6-0.

Luuk de Jong opende na een klein half uur spelen de score op aangeven van Xavi Simons. Direct na rust zorgde de 19-jarige Simons zelf op fraaie wijze voor de 2-0. Via verdediger Jarrad Branthwaite, aanvaller Johan Bakayoko en invallers Fábio Silva en Guus Til liep PSV vervolgens nog verder uit.

PSV heeft na 21 speelronden 42 punten. Koploper AZ leidt met 44 punten. Feyenoord (tweede met 43 punten) en Ajax (vierde met 40 punten) komen zondag in actie.

Groningen en Cambuur staan beide op 13 punten. Groningen heeft na de ruime nederlaag een slechter doelsaldo dan Cambuur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.