Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt eenvoudige thuiszege op Willem II

PSV boekt eenvoudige thuiszege op Willem II

8 nov 2020, 22:49

PSV heeft de Europese domper afgelopen donderdag bij PAOK in Griekenland (4-1) goed verwerkt. De ploeg van trainer Roger Schmidt bleef op eigen veld Willem II met 3-0 de baas. Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen kwamen in de Brabantse derby tot scoren. Dankzij de zesde competitiezege bleef de Eindhovense club als nummer 3 goed in het spoor van de leiders Ajax en Vitesse, die eveneens tot winst kwamen.

PSV, met Denzel Dumfries en Cody Gakpo (beiden hersteld van het coronavirus) terug in het basisteam, begon sterk aan de wedstrijd. Al na amper 25 seconden dook Malen gevaarlijk in het Tilburgse strafschopgebied op. Met vereende krachten kon Willem II een razendsnelle achterstand voorkomen.

Na nog geen kwartier was het toch raak voor PSV, dat vlot combineerde en goed de vleugels gebruikte om ruimte op de drukke Tilburgse helft te creëren. Pablo Rosario zag aan de linkerkant Max vrijstaan en hoewel Leeroy Owusu nog wel het duel aanging, kwam de Duitse linksback toch tot scoren, 1-0. Hij vierde daarmee het feit dat hij vrijdag voor de eerste keer een oproep ontving voor de Duitse selectie.

In het aanhoudende overwicht van PSV verdubbelde Götze halverwege de eerste helft de marge. De Duitse WK-held van 2014 schoot de bal in de verre hoek na goed voorbereidend werk van Dumfries, die op doorzettingsvermogen en fysieke kracht de Duitse verdediger Derrick Köhn te kijk zette, 2-0.

Het gedreven PSV bleef daarna jagen op het derde doelpunt. Malen schoot op de benen van doelman Jorn Brondeel waarna Gakpo in de rebound de bal naast kopte. Willem II was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Met een dubbele wissel - Görkem Saglam en Ole Romeny voor Jan-Arie van der Heijden en Mike Trésor - trachtte Willem II-trainer Adrie Koster nog iets van de wedstrijd te maken. Dat lukte zowaar, ook doordat PSV een tikje gemakzuchtig uit de kleedkamer kwam. Dankzij doelman Yvon Mvogo kwam het aandringende Willem II niet tot scoren. Malen stuitte na een uur op Brondeel. Na de rode kaart voor Köhn, die in de 63e minuut op het onderbeen van Dumfries ging staan, vormde Willem II geen bedreiging meer voor PSV dat via Malen nog fraai op 3-0 kwam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.