Terug

Volg Vandaag Inside

PSV boekt 1,2 miljoen euro winst in seizoen 2021-2022

PSV boekt 1,2 miljoen euro winst in seizoen 2021-2022

10 okt 2022, 12:14

PSV heeft vorig seizoen een winst van 1,2 miljoen euro geboekt, ondanks de impact van het coronavirus. Het positieve resultaat werd volgens de Eindhovense club met name gerealiseerd door een goed transferresultaat. PSV presenteerde maandag de jaarcijfers.

Ten opzichte van het seizoen 2020-2021 realiseerde PSV in 2021-2022 een sterk positief transferresultaat van afgerond 12 miljoen euro. Dat heeft de club met name te danken aan de uitgaande transfers van Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario. Ook de verkoop afgelopen zomer van Mario Götze en Ritsu Doan vallen in boekjaar 2021-2022. Onder anderen middenvelder Joey Veerman en keeper Joël Drommel werden aangetrokken.

"In de zomer van 2022 zijn vanaf 1 juli geen substantiële uitgaande transfers gerealiseerd. Mede als gevolg hiervan wordt het seizoen 2022-2023 een financieel uitdagend jaar. PSV verwacht operationeel een negatief resultaat", aldus de nummer 2 van vorig seizoen over het huidige boekjaar.

Afgelopen zomer leek PSV international Cody Gakpo voor enkele tientallen miljoenen te verkopen, maar de aanvaller bleef toch in Brabant. Het aanblijven van de international leidde indirect tot het vertrek van technisch directeur John de Jong. De raad van commissarissen, onder leiding van voorzitter Robert van der Wallen, had uit financieel oogpunt graag gezien dat Gakpo of Ibrahim Sangaré werd verkocht. PSV kon het geld na het mislopen van het hoofdtoernooi van de Champions League immers goed gebruiken.

In 2021-2022 had het coronavirus "een stevige impact" op de gerealiseerde cijfers. Zeven thuiswedstrijden werden door PSV zonder publiek gespeeld en bij elf duels golden er beperkingen. Dat had volgens de club een negatieve impact op de verkoop van tickets en overige activiteiten in het stadion. PSV maakte wel aanspraak op overheidsregelingen zoals de NOW-, TVL- en STIK-regeling.

In totaal heeft PSV, momenteel derde in de Eredivisie, een omzetgroei op al haar exploitaties kunnen realiseren van bijna 23 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.