Terug

Volg Vandaag Inside

PSV-aanwinst Rodríguez is klaar voor Ajax: 'Zondag gaat het los'

PSV-aanwinst Rodríguez is klaar voor Ajax: 'Zondag gaat het los'

30 jan 2020, 22:56

PSV heeft de komst van Ricardo Rodríguez bevestigd. De Eindhovense club huurt de 27-jarige Zwitserse international het komende halfjaar van AC Milan.

Hij speelt met het opvallende rugnummer 68. "Het is het geboortejaar van mijn moeder. Mijn broers spelen er ook mee. Om haar te eren", zei hij bij zijn presentatie.

Rodríguez is de gewenste versterking voor de positie van linksback, meldde technisch manager John de Jong: "Na het vertrek van Toni Lato zat onze selectie zonder specifieke linksback. We hebben wel een aantal spelers die deze positie kunnen invullen, maar versterking was gewenst. We wilden graag een specialist mét ervaring. Rodríguez voldoet volledig aan dat profiel."

Ervaring

AC Milan nam Rodríguez in de zomer van 2017 over van VfL Wolfsburg. Hij kwam bijna honderd keer in actie voor de Italiaanse club. Dit seizoen bleef zijn inbreng bij de 'Rossoneri' beperkt tot vijf wedstrijden, waardoor voor PSV de mogelijkheid kwam de Zwitser aan te trekken. De 71-voudig international wil komende zomer het EK spelen met Zwitserland.

"Ik ben hier om het team vooruit te helpen", aldus Rodríguez. "De komende maanden zal ik alles geven voor PSV. Met mijn ervaring en karakter wil ik van toegevoegde waarde zijn. Ook in doelpunten en assists. Ik ben fit. De komende dagen ga ik gebruiken om iedereen te leren kennen, te trainen en zorgen dat ik klaar ben voor de eerstvolgende wedstrijd. Zondag gaat het los tegen Ajax, ik ben er klaar voor!"

VIDEO - Noa Lang weet het zeker: 'Ajax pakt PSV'

Noa Lang weet het zeker: 'Ajax pakt PSV volgende week'
2:13
Noa Lang weet het zeker: 'Ajax pakt PSV volgende week'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.