Terug

Volg Vandaag Inside

PSV akkoord met duel schorsing voor Schmidt

PSV akkoord met duel schorsing voor Schmidt

26 jan 2021, 11:15

PSV-trainer Roger Schmidt zit dinsdagavond niet op de bank bij de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Duitse trainer en de Eindhovense club zijn akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB voor twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Assistenten Lars Kornetka en Jörn Wolf nemen tegen FC Emmen de taken van Schmidt over.

Schmidt krijgt de straf voor zijn uitspraken na de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam eerder deze maand. Volgens de coach had scheidsrechter Bas Nijhuis gezegd dat hij bewust in het nadeel van PSV had gefloten omdat Schmidt eerder kritiek op hem had na de uitwedstrijd tegen Vitesse eind oktober. 'Dat is onprofessioneel. Ik vind dat 100 procent onprofessioneel. Niet tegen mij, maar hij heeft het gezegd. Dus hij is niet professioneel. Dat is mijn mening. Dit is de tweede keer dat ik het zo ervaar. En daar ben ik echt niet blij mee', zei Schmidt.

Tegen wie Nijhuis had gezegd dat hij bewust in het nadeel van PSV zou hebben gefloten, vertelde Schmidt niet. Nijhuis gaf de trainer kort voor rust een gele kaart wegens aanmerkingen. Schmidt vond dat Nijhuis op het door sneeuw moeilijk bespeelbare veld veel te veel toeliet. Aanvaller Cody Gakpo viel geblesseerd uit.

Bij Vitesse tegen PSV (2-1) ging het mis toen Nijhuis PSV in blessuretijd een strafschop gaf, maar die beslissing later na het zien van televisiebeelden terugdraaide. 'Alleen als je als scheidsrechter echt een grote fout maakt, ga je de beelden terugkijken. En dit was niet een 100 procent foute beslissing. Misschien kent hij de regels niet', foeterde Schmidt destijds.

Scheidsrechter Bas Nijhuis reageerde voor onze camera op de woedende Schmidt. Bekijk hieronder het fragment.

Nijhuis reageert op woedende Schmidt: 'Daar kan ik niks mee'
3:31
Nijhuis reageert op woedende Schmidt: 'Daar kan ik niks mee'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.