Terug

Volg Vandaag Inside

PSG wil onderzoek naar racisme tegen Neymar

PSG wil onderzoek naar racisme tegen Neymar

14 sep 2020, 21:36

Paris Saint-Germain zegt de in opspraak geraakte voetballer Neymar volledig te steunen en wil zo snel mogelijk een onderzoek naar vermeend racisme tegen de sterspeler uit Brazilië. Dat verklaarde de kampioen van Frankrijk naar aanleiding van de rode kaart die Neymar zondag kreeg in het duel met Olympique Marseille. Nog vier andere spelers werden bij het opstootje uit het veld gestuurd. Olympique won met 1-0.

De aanvaller van PSG beschuldigt de Spaanse voetballer Alvaro Gonzalez ervan hem een "aap" te hebben genoemd, nadat hij van het veld was gestuurd in blessuretijd omdat hij de verdediger van Marseille op zijn achterhoofd had geslagen.

'Wij rekenen er op dat de disciplinaire commissie van de Franse voetbalbond dit tot op de bodem uitzoekt', aldus PSG in een reactie. 'Uiteraard zullen wij daar alle medewerking aan verlenen. In het voetbal en in onze maatschappij is geen plaats voor racisme. Dat dragen we op allerlei manieren uit. Laten we daar dan ook naar handelen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.