Terug

Volg Vandaag Inside

PSG schakelt CAS in voor Financial Fair Play

PSG schakelt CAS in voor Financial Fair Play

5 nov 2018, 19:33

PARIJS (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft bij het internationale sporttribunaal een klacht ingediend tegen de UEFA. De Europese voetbalbond heropende een aantal weken geleden het onderzoek naar het financiële beleid van de Franse topclub. Volgens de leiding van de PSG is dat niet terecht.

PSG, eigendom van schatrijke investeerders uit Qatar, kwam in opspraak door de aankoop van de Braziliaan Neymar (voor 222 miljoen euro) en de Fransman Kylian Mbappé (voor 180 miljoen euro). Op basis van de regels van Financial Fair Play (FFP) mag een club in Europa per jaar niet meer uitgeven dan de omzet. Met deze stelregel wil de UEFA voorkomen dat de vermogende eigenaren het succes gaan kopen en met hun gigantische bedragen de spelersmarkt ernstig verstoren.

De financiële waakhonden van de UEFA concludeerden eerder dat Paris Saint-Germain in het kader van FFP geen regels had overtreden, maar de Europese voetbalbond heropende onlangs toch weer het onderzoek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.