Terug

Volg Vandaag Inside

Buffon en PSG na één seizoen uit elkaar

Buffon en PSG na één seizoen uit elkaar

5 juni 2019, 19:45

Doelman Gianluigi Buffon (41) vertrekt na één seizoen alweer bij Paris Saint-Germain. Volgens de Franse topclub is in onderling overleg besloten om het contract van de 'legendarische' Italiaan niet te verlengen. De 176-voudig international was in het afgelopen seizoen in 25 wedstrijden actief voor Paris SG. Hij voegde de Franse titel en de Franse Supercup toe aan zijn imposante erelijst waarop echter nog altijd wel de titel in de Champions League ontbreekt.

Buffon nam in mei 2018 na zeventien jaar afscheid bij Juventus. Hij zou in de Franse hoofdstad een jaarsalaris hebben bedongen van 7 miljoen euro. Buffon brak eind jaren negentig door bij Parma. Wat hij nu gaat doen, is nog niet bekend, al lijkt hij voor een terugkeer naar zijn vaderland te kiezen.

Op Facebook laat Buffon weten: 'Ernest Hemingway zei ooit dat er twee plaatsen waren waar men gelukkig kan zijn: thuis en in Parijs. Vanaf vandaag geldt dit ook voor mij. Parijs zal voor mij altijd als thuis voelen. Allez Paris!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.