Terug

Volg Vandaag Inside

'PSG-middenveldster huurde gemaskerde mannen in om teamgenote te verwonden'

'PSG-middenveldster huurde gemaskerde mannen in om teamgenote te verwonden'

10 nov 2021, 13:52

Aminata Diallo is woensdagochtend gearresteerd door de Franse politie. De middenveldster van Paris Saint-Germain is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een aanval op haar teamgenote Kheira Hamraoui. 

Dat meldt L'Équipe. Op 4 november werd de 31-jarige Hamraoui in het centrum van Parijs belaagd, uit haar auto gesleurd en met een ijzeren pijp op haar benen geslagen. De voetbalster moest in het ziekenhuis haar benen laten hechten, en miste daardoor het Champions League-duel met Real Madrid. Saillant genoeg nam Diallo, ploeggenote én concurrente van Hamraoui, haar plek op het middenveld over. 

In het onderzoek naar het incident werd woensdagochtend Diallo opgepakt. Ze wordt ervan verdacht de opdrachtgever te zijn van de aanval, en de gemaskerde mannen te hebben ingehuurd.

PSG heeft in een statement gereageerd op de aanhouding van Diallo. ‘Paris Saint-Germain is op de hoogte van de arrestatie van Aminata Diallo door de politie in Versailles als gevolg van een procedure die is gestart na een mishandeling van spelers van de club. Paris Saint-Germain veroordeelt het gepleegde geweld ten zeerste’, schrijft de club. ‘Sinds de gebeurtenissen van donderdagavond 4 november hebben we alle benodigde maatregelen genomen om het welzijn en de veiligheid van de spelers te garanderen. Paris Saint-Germain werkt samen met de politie om de feiten aan het licht te krijgen. We houden de voortgang van het proces in de gaten.’

Hamraoui keerde afgelopen zomer terug bij PSG, nadat ze van 2012 tot 2016 ook al voor de club uitkwam. In mei won ze met FC Barcelona de Champions League. Hamraoui keerde onlangs, na een afwezigheid van 2,5 jaar, ook terug in de Franse nationale ploeg. Toen ze in oktober wegens een blessure niet mee kon doen, riep bondscoach Corinne Deacon als vervangster Diallo op. Diallo kwam niet aan spelen toe.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.