Terug

Volg Vandaag Inside

PSG geeft als steunbetuiging gesigneerd shirt mee aan Webo

PSG geeft als steunbetuiging gesigneerd shirt mee aan Webo

10 dec 2020, 12:30

Uit handen van voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain heeft Pierre Webo, de assistent-trainer van de Turkse voetbalclub Basaksehir, een gesigneerd shirt van de Franse kampioen gekregen. Op het shirt, met daarop het rugnummer 9 en de naam van Webo, staan de handtekeningen van alle spelers van PSG. Die wilden zo hun steun betuigen aan de oud-international van Kameroen die dinsdagavond langs de lijn in Parijs op een racistische manier werd bejegend door de vierde official uit Roemenië. Het leidde ertoe dat de wedstrijd in de Champions League werd gestaakt.

In het tumult langs de lijn kreeg Webo de rode kaart maar hij mocht een dag later later weer gewoon op de bank zitten toen het duel werd uitgespeeld met Danny Makkelie als nieuwe scheidsrechter. PSG won in het Parc des Princes met 5-1 dankzij doelpunten van de vedettes Neymar (drie) en Kylian Mbappé (twee). De wedstrijd stond vooral in het teken van de strijd tegen racisme. Tijdens de warming-up droegen alle spelers een shirtje met daarop de tekst 'No to racism'. Voor de aftrap knielden alle voetballers en Makkelie in de middencirkel.

"Het was een wedstrijd met een speciaal tintje", zegt Mitchel Bakker, de Nederlandse linksback van PSG. "We hebben ons best gedaan om te laten zien dat racisme niet thuishoort in het voetbal. Ik denk dat we hier allemaal trots op mogen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.