Terug

Volg Vandaag Inside

Protesten in Duitsland gaan door: supporters sturen auto's met rookbommen veld op

Protesten in Duitsland gaan door: supporters sturen auto's met rookbommen veld op

17 feb 2024, 16:13

Duitse voetbalsupporters blijven protesteren tegen de mogelijke komst van investeerders bij de DFL, de organisator van de twee hoogste divisies. Vrijdag lag in Keulen het duel tussen 1. FC Köln en Werder Bremen (0-1) korte tijd stil en zaterdag is het duel tussen Hansa Rostock - Hamburger kort stilgelegd.

In de 55ste minuut bij 1. FC Köln en Werder Bremen gooiden fans tennisballen op het veld en reden er bovendien enkele op afstand bestuurbare speelgoedautootjes over de grasmat. Ook tijdens Hansa Rostock - Hamburger werden er bestuurbare speelgoedautootjes op het veld gegooid en dit keer met rookbommen.

Op het tweede niveau waren er ook protesten. In Berlijn en Hannover kwam het tot onderbrekingen.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Inkomsten uit marketingrechten

Duitse voetbalfans zijn al geruime tijd niet te spreken over het plan van de DFL, waarbij een investeerder een miljard euro gaat betalen. In ruil daarvoor gaat ongeveer acht procent van de inkomsten uit de marketingrechten naar deze investeerder, met een looptijd van 20 jaar. De supporters vrezen dat hiermee "het unieke karakter van het Duitse voetbal overboord wordt gegooid".

Het Amerikaanse Blackstone, een van de mogelijke kandidaat-investeerders, haakte deze week af als mogelijke partner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.