Terug

Volg Vandaag Inside

Protestbrief Korea naar 'arrogant' Juventus

Protestbrief Korea naar 'arrogant' Juventus

31 juli 2019, 14:11

De Zuid-Koreaanse voetballiga K League heeft een protestbrief naar Juventus gestuurd en daarin de Italiaanse topclub van een 'arrogante en onverantwoordelijke' houding beticht. Juventus heeft volgens de K League contractbreuk gepleegd door tegen de afspraken in Cristiano Ronaldo niet op te stellen in een demonstratiewedstrijd tegen een team met sterspelers uit de Zuid-Koreaanse competitie. Dat meldt persbureau Yonhap.

De wedstrijd werd afgelopen vrijdag afgewerkt in Seoul en 63.000 Zuid-Koreanen hadden een duur kaartje gekocht om de Portugees in actie te zien. Vooraf was afgesproken dat de steraanvaller minstens 45 minuten zou meedoen. Ronaldo bleef echter op de bank, tot grote boosheid van de fans. Inmiddels bereidt een advocatenkantoor een schadeclaim voor. Al 2500 fans eisen hun geld terug.

De K League is ook niet te spreken over de eisen die Juventus vooraf stelde. De club wilde maar twee keer 40 minuten spelen en een pauze van 10 minuten en dreigde de wedstrijd af te blazen als hun wensen niet zouden worden ingewilligd. Het duel ging uiteindelijk door, maar een uur later dan gepland, omdat Juventus veel te laat arriveerde. Overigens speelde Matthijs de Ligt het gehele duel. Het werd 3-3.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.