Terug

Volg Vandaag Inside

Protest Levante tegen Barcelona afgewezen

Protest Levante tegen Barcelona afgewezen

18 jan 2019, 18:13

MADRID (ANP) - FC Barcelona hoeft niet langer te vrezen voor diskwalificatie in het toernooi om de nationale beker (Copa del Rey). De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft een protest van Levante, dat donderdag in de achtste finales door de bekerhouder werd uitgeschakeld, afgewezen. Barcelona won de return in Camp Nou met 3-0, na een verrassende nederlaag vorige week in de uitwedstrijd (2-1).

In de eerste wedstrijd deed Juan 'Chumi' Brandariz bij Barça mee. Hij bleek achteraf echter niet speelgerechtigd wegens een schorsing die hij nog had uitstaan. Levante had binnen 48 uur beroep moeten aantekenen tegen de deelname van Brandariz, maar liet die termijn ruimschoots verstrijken. Daarop besloot de RFEF het protest niet in behandeling te nemen.

Barcelona heeft de Copa del Rey de laatste vier jaar gewonnen. De Catalaanse club is recordhouder met dertig eindzeges in dit toernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.