Promes waardevol voor Sevilla

26 jan 2019, 16:24

SEVILLA (ANP) - In de Spaanse competitie heeft Sevilla het voetbalweekeinde geopend met een klinkende thuiszege tegen middenmoter Levante: 5-0. De overwinning kwam pas na de rust tot stand. Wissam Ben Yedder, André Silva, Franco Vazquez, Pablo Sarabia (strafschop) en Quincy Promes brachten in de tweede helft de doelpunten op hun naam. Ex-Ajacied Maximilian Wöber maakte zijn debuut bij Sevilla.

Basisspeler Promes had een belangrijk aandeel in de winst. Hij gaf de assist bij het tweede doelpunt en dwong de strafschop af waaruit Sarabia scoorde. De Nederlandse aanvaller mocht in de laatste minuut zelf ook aanleggen van 11 meter. Keeper Oier Olazábal van Levante keerde zijn schot, maar in de rebound sloeg de international alsnog toe.

Sevilla heeft nu evenveel punten als nummer drie Real Madrid, dat zondagavond uit tegen Espanyol speelt. De club van Promes verraste afgelopen woensdag met een thuiszege in de eerste bekerwedstrijd tegen titelhouder Barcelona (2-0).