Terug

Volg Vandaag Inside

'Promes vertrekt definitief naar Spartak Moskou'

'Promes vertrekt definitief naar Spartak Moskou'

24 feb 2021, 12:30

Quincy Promes maakt definitief de overstap van Ajax naar Spartak Moskou, meldt ESPN. Hij zal in Rusland een contract tekenen voor 3,5 jaar. Ajax ontvangt een transfersom van 8,5 miljoen euro, die door bonussen op kan lopen tot 11 miljoen.

Daarmee komt er al na anderhalf jaar een einde aan het dienstverband van Promes in Amsterdam. In de zomer van 2019 kwam hij voor zo'n zestien miljoen euro over van Sevilla.

Promes werd onlangs gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op. De 29-jarige aanvaller van Ajax werd (nog) niet schuldig bevonden. Het incident is voor Ajax en Promes een belangrijke reden om de transfer te bewerkstelligen.

Promes keert terug bij Spartak, waar hij tussen 2014 en 2018 een succesvolle periode kende. De geboren Amsterdammer leidde Spartak Moskou in zijn laatste seizoen in Rusland naar een kampioenschap, werd uitgeroepen tot beste speler en pakte de topscorerstitel. Promes was in 135 duels voor Spartak Moskou goed voor maar liefst 66 doelpunten en 34 assists.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.