Terug

Volg Vandaag Inside

'Promes verlaat Ajax voor Spartak Moskou'

'Promes verlaat Ajax voor Spartak Moskou'

12 jan 2021, 13:45

Ajax moet mogelijk rekening houden met een vertrek van Quincy Promes. De aanvaller wordt door Sports in verband gebracht met een transfer naar Spartak Moskou.

Promes werd onlangs gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op. De 29-jarige aanvaller van Ajax werd (nog) niet schuldig bevonden, maar heeft het - vooral op social media - zwaar te verduren sinds het nieuws naar buiten is gekomen.

Volgens Sports zou dat een van de redenen zijn waarom Promes een terugkeer op het oude nest wel ziet zitten. Een persoon die bekend is met het Nederlands voetbal en dichtbij Promes zou staan, laat aan het Russische medium weten: 'Quincy wil heel graag terug naar Spartak. Het is nu aan Moskou.'

Promes kwam in 2019 over van Sevilla, dat twee jaar geleden nog 20 miljoen euro voor hem aan Spartak Moskou betaalde. Promes speelde in de jeugd van Ajax en belandde via Haarlem bij FC Twente, dat hem in 2014 aan Spartak Moskou verkocht.

De aanvaller kende een succesvolle periode in Rusland. De geboren Amsterdammer leidde Spartak Moskou in zijn laatste seizoen in Rusland naar een kampioenschap, werd uitgeroepen tot beste speler en pakte de topscorerstitel. Promes was in 135 duels voor Spartak Moskou goed voor maar liefst 66 doelpunten en 34 assists.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.