Promes scoort en mist strafschop

8 aug 2018, 23:04

THESSALONIKI (ANP) - Quincy Promes zal met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste wedstrijd van zijn ploeg Spartak Moskou in de derde voorronde van de Champions League. Bij het Griekse PAOK maakte de Nederlandse aanvaller een doelpunt maar miste hij ook een strafschop, de uitgelezen kans op de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor PAOK.

De Russische club begon goed aan de wedstrijd. Na doelpunten van de Bulgaar Ivelin Popov en Promes was het al binnen zeventien minuten 0-2. PAOK gaf niet op en nog voor rust stond het met 3-2 voor, dankzij de Serviër Aleksandar Prijovic (strafschop) en de Grieken Dimitrios Limnios en Dimitrios Pelkas.

Na een doelpuntrijke eerste helft vielen er geen treffers meer. Promes, 28-voudig international, kreeg in de zeventigste minuut dé mogelijkheid om daar verandering in te brengen via een penalty. De aanvoerder raakte echter de lat.

De return in Rusland is volgende week dinsdag.