Terug

Volg Vandaag Inside

Promes reageert op aantijging over ripdeal van 400 kilo cocaïne

Promes reageert op aantijging over ripdeal van 400 kilo cocaïne

11 jan 2022, 18:15

Quincy Promes heeft - via zijn advocaat Robert Malewicz - gereageerd op de aantijging van het Openbaar Ministerie (OM). Woensdag bracht het OM naar buiten dat de voormalig Ajacied een boete zou hebben betaald aan drugsbaron Piet W. voor een ripdeal van 400 kilo cocaïne.

W. zegt de slachtoffers niet te kennen, aldus zijn advocaat Ruud van Boom. De advocaat vindt dat het OM bezig is met "ruis en beeldvorming" rondom zijn cliënt. Over de link met Promes zei Van Boom: "Dat er 250.000 euro is betaald is een niet onderbouwde roddel die gebaseerd is op informatie van het Team Criminele Inlichtingen (TCI)." Van Boom vraagt de rechtbank om het voorarrest van W. te beëindigen.

Reactie Promes

De huidige voetballer van het Russische Spartak Moskou reageert via zijn advocaat Robert Malewicz in Het Parool. Volgens Malewicz is de nieuwe aantijging onzin: "Mijn cliënt viel bijna van zijn stoel toen hij het hoorde. Hij had echt zoiets van: Wat krijgen we nou? Het is onzin. Op basis van welke informatie wordt dit nu naar buiten gebracht? Mijn cliënt kent meneer W. geeneens. Ze hebben nooit contact gehad en ze hebben nooit gebeld. Ze hebben nooit koffie gedronken met elkaar."

De vertegenwoordiger van Promes begreep ook dat de betaling nooit is vastgesteld. "Dat zo’n bericht dan zo naar buiten wordt gebracht, schaadt mijn cliënt echt enorm. Maar als hij een transfer kan maken naar een andere club, zullen ze zich wel twee keer bedenken nu. Mijn cliënt is al kwetsbaar omdat hij verdachte is in een andere zaak, maar ook daar is volstrekt onduidelijk waarop de verdenking is gebaseerd", aldus Malewicz.

Even later reageert Promes zelf via sociale media. Op Instagram plaatst hij een foto van zichzelf met de tekst: "Hoge bomen vangen veel wind! #Gifted 🤞🏾"

De tekst gaat verder onder het bericht.

Poging tot moord of doodslag

De oud-Ajacied is verwikkeld in een andere rechtszaak. Het OM beschuldigt hem van een poging tot moord of doodslag op een familiefeest waarbij hij een neef met een mes in een knie zou hebben gestoken.

In December werd bekend dat Promes een Russisch paspoort probeert te krijgen. Volgens Johan Derksen hoeft Nederland niet te treuren. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan over naturalisatie Promes: ’Laten we blij zijn als dat lukt, dan zijn we van ‘m verlost’
0:45
Johan over naturalisatie Promes: ’Laten we blij zijn als dat lukt, dan zijn we van ‘m verlost’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.