Terug

Volg Vandaag Inside

'Promes kan celstraf in Nederland ontlopen door mogelijke strafzaak in Rusland'

20 mrt 2024, 10:59

Quincy Promes kan zijn celstraf in Nederland ontlopen door een mogelijke strafzaak in Rusland. Dat meldt het Russische medium Mash.

Promes zit momenteel vast in Dubai, nadat hij doorreed na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval. Het Nederlandse OM deed vervolgens een verzoek tot uitlevering. In Nederland is Promes veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef en zes jaar voor drugssmokkel.

Toch kan het zijn dat Promes niet wordt uitgeleverd aan Nederland en zijn gevangenisstraf dus ontloopt, meldt Mash. Reden daarvoor is een mogelijke strafzaak in Rusland. Promes zou zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking en daarom een bedrag verschuldigd zijn aan de belastingdienst.

In Rusland zou er een strafzaak tegen Promes begonnen kunnen worden. Hij zou dan op een opsporingslijst geplaatst kunnen worden en Dubai kan om uitlevering van Promes worden gevraagd. Als er twee landen zijn die om uitlevering vragen, is het aan het land waar een verdachte vastzit om te bepalen wie hem uitgeleverd krijgt, weet het AD.

Mocht Promes worden uitgeleverd aan Rusland en hij betaalt zijn schulden af, zou hij zelfs weer voor Spartak Moskou uit kunnen komen, aldus Mash.

Johan Derksen reageerde onlangs bij Vandaag Inside op het nieuws dat Quincy Promes is aangehouden in Dubai en dat Nederland zal vragen om uitlevering van de 32-jarige voetballer: "Die man hoort de komende jaren gewoon in de gevangenis!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.