Terug

Volg Vandaag Inside

‘Promes heeft het loodzwaar: kaalgeschoren, met 20 man in celruimte en geen bezoek’

29 mrt 2024, 14:50

Quincy Promes heeft het loodzwaar in het gevangeniscomplex waar hij vastzit in Dubai. Dat melden bronnen binnen het gevangeniscomplex aan De Telegraaf.

Promes verblijft sinds kort in de Al Aweer gevangenis in afwachting van een mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij verblijft daar volgens de krant in een zespersoons cel en moet slapen in een van de drie tweepersoonsstapelbedden. Naast de zes gedetineerden die een eigen bed hebben, zouden er ook nog tien tot twintig gevangenen op de grond van de cel slapen.

De profvoetballer zou overdag wel zijn cel mogen verlaten om met andere gevangenen televisie te kijken, maar verder is er geen recreatie mogelijk. Daarnaast mag hij drie keer per week luchten, maar voor sporten zijn geen faciliteiten.

"Het eten is eentonig en er worden geen groenten en fruit geserveerd, schrijft De Telegraaf. "Het complex is steenkoud en lawaaiig vanwege voortdurend loeiende airco’s. Verkrachtingen van jonge jongens zijn aan de orde van de dag en op de afdeling waar Promes zit, zijn nauwelijks bewaarders te zien."

De gedragsregels zouden in de gevangenis ook erg streng zijn en Promes krijgt absoluut geen voorkeursbehandeling. Zo wordt iedereen bij binnenkomst in de gevangenis verplicht kaalgeschoren. Gevangenen die hun haar weer laten groeien krijgen een straf die voor de hele afdeling geldt. Ook bezoek is sinds corona afgeschaft voor gevangen in voorarrest.

Promes werd in Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne. Vorig jaar kreeg de aanvaller van Spartak Moskou een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd voor het steken van zijn neef op een familiefeest.

Johan Derksen reageerde onlangs in Vandaag Inside op de situatie rondom Quincy Promes: "Die man hoort de komende jaren gewoon in de gevangenis!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.