Terug

Volg Vandaag Inside

Promes doet verhaal: 'Ik ben nu vrij, dat zegt denk ik genoeg'

Promes doet verhaal: 'Ik ben nu vrij, dat zegt denk ik genoeg'

20 dec 2020, 18:55

Een week na zijn arrestatie vierde Quincy Promes zondag zijn rentree op het voetbalveld. De aanvaller mocht na rust van het door Ajax gewonnen duel met ADO Den Haag (2-4) invallen. "Het was heerlijk om weer te voetballen", zei hij bij FOX Sports.

Promes vond het niet vervelend om voor de camera te verschijnen. "Natuurlijk niet", zei hij. "Ik heb niets te verbergen. Maar het was lekker om de focus weer op het voetbal te richten en de randzaken achter me te laten. Het was voor iedereen schrikken, maar ik ben blij dat ik zo snel ben vrijgelaten. Meer kan ik er niet over zeggen."

Promes werd afgelopen zondag gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een steekpartij waarbij een familielid gewond raakte. Hij is sinds dinsdag weer op vrije voeten maar blijft voor de politie een verdachte. De aanvaller ontkent schuld en daardoor ziet Ajax geen aanleiding om hem buiten de selectie te houden.

"Ik ben net zo erg geschrokken als de rest van de wereld", reageerde Promes. "Het is iets uit mijn privéleven, meer kan ik er niet over zeggen. Maar ik ben nu vrij en dat zegt denk ik al genoeg. Het is fijn dat de club me steunt, niet alleen Erik ten Hag maar ook mijn teamgenoten. Het geeft een goed gevoel dat de mensen in me geloven, dat helpt me heel erg. Aan randzaken wil ik verder geen energie verspillen. Het is voor iedereen een moeilijke situatie, maar we moeten naar de toekomst kijken, want daar hebben we nog wel invloed op. Wat is gebeurd, is gebeurd."

Trainer Ten Hag zag na een gesprek met Promes geen aanleiding om hem buiten de selectie te houden. "We hebben wel voorwaarden gesteld", zei hij. "Maar die ga ik niet toelichten. Dat blijft tussen trainer en speler. Vorige week heeft Quincy uitstekend gespeeld, dan is er nu geen reden waarom hij niet zou kunnen spelen. Wij hebben alle spelers dit jaar keihard nodig, om de drie, vier dagen komt er een zware wedstrijd aan. Dan moet je spelers hebben die de klappen van de zweep kennen en beslissend kunnen zijn. Dat kan Quincy zeker."

René grapte bij Veronica Inside over de rentree van Promes bij Ajax: 'Wel even uitkijken bij het ontbijt!' Bekijk het in de video hieronder.

René grapt over rentree Promes bij Ajax: 'Wel even uitkijken ...
3:30
René grapt over rentree Promes bij Ajax: 'Wel even uitkijken ...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.