Terug

Volg Vandaag Inside

Dit weekend geen eredivisieduels in Noord-Brabant

Dit weekend geen eredivisieduels in Noord-Brabant

10 mrt 2020, 17:27

Alle voetbalwedstrijden die komend weekeinde in Noord-Brabant zouden worden gespeeld in de eredivisie en de eerste divisie, worden verboden. Dat moet verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Ook enkele dancefeesten en carnavalsoptochten gaan niet door. Paardensportevenement Indoor Brabant gaat niet door zoals gepland, maar kan nog worden 'opgeknipt' in kleinere onderdelen. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van de Brabantse burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch), Theo Weterings (Tilburg) en John Jorritsma (Eindhoven).

In Noord-Brabant staan komend weekeinde de eredivisiewedstrijden Willem II - Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen op het programma. In de eerste divisie zou TOP Oss thuis spelen tegen FC Den Bosch. Volgens de Eindhovense burgemeester Jorritsma heeft iedereen begrip getoond voor de maatregel. Die geldt tot maandag. Daarna kijken de burgemeesters of er nieuwe maatregelen nodig zijn.

De burgemeesters hebben geen besluit genomen over het amateurvoetbal, omdat daar geen tribunes vol toeschouwers zijn, zoals bij het profvoetbal. Als de KNVB tot de conclusie komt dat het amateurvoetbal niet door kan gaan, 'zouden wij dat ondersteunen', stelden de burgemeesters.

PSV heeft begrip voor het besluit om alle grote sportevenementen in Noord-Brabant vanwege de uitbraak van het coronavirus voorlopig niet door te laten gaan. "Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen", stelt de Eindhovense voetbalclub, die zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Emmen zou spelen.

VIDEO - Veronica Inside treft maatregelen tegen coronavirus: Brabanders worden afgeschermd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.