Terug

Volg Vandaag Inside

Profclubs gruwelen van weer voetballen zonder publiek

Profclubs gruwelen van weer voetballen zonder publiek

17 nov 2021, 15:23

Profclubs gruwelen bij het idee om tot minimaal 4 december zonder publiek te voetballen. "Een lege Kuip, een doemscenario voor alle supporters en ook de club moet er niet aan denken", laat Feyenoord weten. "Helaas is het de komende drie weken wel tweemaal de realiteit."

De KNVB maakte woensdag bekend dat de eerstvolgende speelronden in het betaalde voetbal niet worden uitgesteld tot na 4 december als er mogelijk weer supporters welkom zijn in de stadions. Op verzoek van de clubs heeft de nationale voetbalbond samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn.

De afgelopen dagen is gesproken met tal van belanghebbenden. Het bleek volgens de KNVB vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Ook is het onzeker of er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld.

PSV was een van de clubs die zich fel verzette tegen verder voetballen zonder publiek. "We hebben geknokt voor de belangen van de supporters, sponsors en PSV, maar hebben begrip voor de uitkomst van het overleg", reageert directeur Toon Gerbrands op het uiteindelijke besluit om geen speelronden te schrappen. "We hebben kennisgenomen van de afwegingen en pakken de zaken richting zaterdag weer op. We zijn blij dat er een toezegging gedaan is over een compensatieregeling voor alle betaald voetbalclubs en hopen over drie weken weer met ons publiek te kunnen spelen."

Trainer Erik ten Hag speelt ook het liefst met Ajax in een volle Johan Cruijff ArenA. Maar volgens hem kan uitstel van wedstrijden ook tot zwaardere belasting van spelers leiden. Ten Hag denkt ook dat clubs die Europees spelen er baat bij hebben om in de Eredivisie in het juiste ritme te blijven.

AZ zegt niet te snappen waarom de overheid geen publiek meer bij duels in het betaalde voetbal toelaat. "AZ staat volledig achter pogingen het virus in te dammen, maar was en is wel verbaasd dat één van de maatregelen het verbieden van publiek bij voetbalwedstrijden betreft", laat de club uit Alkmaar weten,

Niet alleen voor de topclubs is voetballen zonder publiek een kostbare zaak. "Het bestuur, de voltallige directie alsmede onze spelers waren voorstander van het verplaatsen van de wedstrijden naar januari, om zodoende de kans op het spelen mét publiek groter te maken", reageert directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam. "Uitermate teleurstellend en een nederlaag voor ons allemaal", zegt algemeen directeur Ard de Graaf van SC Cambuur over het besluit om ook zonder fans verder te voetballen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.