Terug

Volg Vandaag Inside

Prins Saudi-Arabië beloont alle spelers met Rolls Royce na megastunt tegen Argentinië

Prins Saudi-Arabië beloont alle spelers met Rolls Royce na megastunt tegen Argentinië

25 nov 2022, 00:00

Eerder deze week besloot Koning Salman, van Saoedi-Arabië, iedereen in het land woensdag vrij te geven, na de sensationele tegen Argentinië (2-1) en vandaag worden de spelers door prins Mohammed bin Salman Al Saud beloond met maar liefst een Rolls Royce Phantom!

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

De overwinning van Saudi-Arabië op Argentinië van dinsdag (2-1) is de grootste WK-stunt ooit. Dat meldt sportdatabureau Nielsen's Gracenote op basis van berekeningen. En dat mag groots gevierd worden van Koning Salman. Alle mensen in Saoedi-Arabië hebben woensdag een vrije dag.

Saudi-Arabië had volgens Gracenote vooraf slechts 8,7 procent kans om te winnen van Argentinië, dat ruim drie jaar lang ongeslagen was. Tot dinsdag stond de grootste WK-sensatie op naam van de voetballers van de Verenigde Staten, die in 1950 met 1-0 van Engeland wonnen. De Amerikanen stonden op een winstkans van 9,5 procent. Argentinië begon het WK, volgens Gracenote, als belangrijke kanshebber op de titel. Alleen Brazilië stond, voor het toernooi begon, hoger genoteerd.

De Fransman Hervé Renard, de bondscoach van de Saudische stuntploeg, voelde zich gezegend. "We hebben geschiedenis geschreven voor het voetbal. Dit resultaat zal voor altijd blijven, dat is het belangrijkste. Maar we moeten ook vooruitkijken. We hebben nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.