Terug

Volg Vandaag Inside

Primeur: Vrouwelijke scheidsrechter leidt woensdag Champions League-wedstrijd

Primeur: Vrouwelijke scheidsrechter leidt woensdag Champions League-wedstrijd

30 nov 2020, 18:33

Scheidsrechter Stéphanie Frappart leidt woensdag als eerste vrouw ooit een wedstrijd in de Champions League. De 36-jarige Française mag het duel tussen Juventus en Dinamo Kiev fluiten.

Voor Frappart betekent het Europese thuisduel van Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten een nieuwe mijlpaal. Ze was al de eerste vrouw die ooit een competitiewedstrijd in de Franse Ligue 1 leidde. Frappart kreeg ook al enkele wedstrijden in de Europa League toegewezen.

Ze floot vorig jaar ook de finale van de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Frappart was in 2019 ook de arbiter van de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en Verenigde Staten (0-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.