Terug

Volg Vandaag Inside

Primeur op WK vrouwenvoetbal: Marokkaanse speelster eerste ooit met hoofddoek

Primeur op WK vrouwenvoetbal: Marokkaanse speelster eerste ooit met hoofddoek

30 juli 2023, 14:45

De voetbalsters van Marokko hebben hun eerste WK-zege ooit geboekt. Een doelpunt van Ibtissam Jraidi was voldoende om Zuid-Korea te verslaan: 1-0. De Marokkaanse ploeg had de eerste wedstrijd op het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland nog met 6-0 verloren van Duitsland.

Jraidi scoorde al in de zesde minuut met een kopbal uit een voorzet van Hanane Ait El Haj. Marokko neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Colombia, dat later op zondag tegen Duitsland speelt.

De in Nederland opgegroeide Rkia Mazrouai bleef op de bank bij de Marokkaanse ploeg. Verdedigster Nouhaila Benzina werd de eerste speelster die een WK-wedstrijd speelde met een hijab. Wereldvoetbalbond FIFA hief het verbod op het dragen van een hoofddoek, eerder ingesteld om "gezondheids- en veiligheidsredenen", op in 2014. Benzina speelde in het openingsduel met Duitsland niet mee. Marokko is het eerste Arabische en Noord-Afrikaanse land dat zich kwalificeerde voor het WK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.