Terug

Volg Vandaag Inside

Eerste Australische profvoetballer komt uit de kast: 'Ik vreesde de beledigingen en de grappen'

Eerste Australische profvoetballer komt uit de kast: 'Ik vreesde de beledigingen en de grappen'

27 okt 2021, 09:05

Voor het eerst heeft een Australische voetballer uit de hoogste klasse geopenbaard dat hij homoseksueel is. Josh Cavallo liet op social media weten zich niet langer te willen schamen voor zijn geaardheid en klaar te zijn met zijn pogingen een dubbelleven te leiden. 'Ik ben een voetballer en ik ben homoseksueel', zei de 21-jarige middenvelder van Adelaide United. "Het enige wat ik wil is voetballen en zoals iedereen behandeld worden.'

Ook in Australië zijn er niet veel voetballers die openlijk voor hun voorkeur voor mannen uitkomen. Andy Brennan was eerder de eerste speler uit de A-League die uit de kast kwam, maar hij deed dat pas toen hij op een lager niveau actief was.

'Ik was bang dat mensen anders over me zouden gaan denken als ze er achter kwamen', verklaarde Cavallo zijn aanvankelijke twijfel. 'Ik vreesde de beledigingen en de grappen.' De Australische belangenvereniging voor voetballers noemde het een 'geweldig moment voor Cavallo, voor de sport en de "lhbti+-gemeenschap'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.