Terug

Volg Vandaag Inside

Prijzengeld EK Vrouwen verdubbeld: nog nét geen 5% van het EK Mannen

Prijzengeld EK Vrouwen verdubbeld: nog nét geen 5% van het EK Mannen

23 sep 2021, 14:18

De UEFA heeft een verandering doorgevoerd in het prijzengeld voor het EK Vrouwen. Gedurende het EK 2017 in Nederland konden de deelnemende landen 8 miljoen verdelen, terwijl dit bedrag verdubbelt wordt voor het EK in Engeland, volgend jaar zomer.

Het uitvoerend comité van de UEFA kwam bijeen in Moldavië om te spreken over een 'substantiële' verhoging van de prijzenpot. Uiteindelijk hebben zij een akkoord bereikt op ruim 16 miljoen euro, wat een verdubbeling betekent ten opzichte van het EK 2017. Het bedrag wordt uitgekeerd als startbonus en prestatiepremies. De verdeling is nog niet bekend. Verder gaat 4,5 miljoen euro naar de clubs die de speelsters moeten afstaan in de periode van het Europese toernooi in Engeland.

Ondanks de verdubbeling in prijzengeld, verdienen de vrouwen nog geen schijntje van wat de mannen binnenharken op een Europese eindronde. Gedurende het EK 2020 voor mannen verdeelden deelnemende landen nog 371 miljoen euro. Het startgeld betrof ruim 9 miljoen euro.

De vrouwen verdienen dus zo'n 5% van de prijzenpot waar de mannen om strijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.