Terug

Volg Vandaag Inside

President Macri wil wet tegen voetbalmaffia

President Macri wil wet tegen voetbalmaffia

26 nov 2018, 22:20

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - De Argentijnse president Mauricio Macri pleit voor de invoering van een nieuwe wet die voetbalvandalen hard moet straffen. Hij roept het congres in zijn land maandag op snel met een wetsvoorstel te komen.

De oproep van Macri volgt op de gewelddadigheden afgelopen weekeinde. De spelersbus van Boca Juniors werd zaterdag bekogeld door supporters van River Plate. Beide teams zouden de return spelen van de finale van de Copa Libertadores. Eerst werd het duel met een dag uitgesteld, maar Boca wilde ook op zondag niet spelen.

Een boze Macri haalde op televisie uit naar criminele supportersgroeperingen, genaamd 'Barras Bravas', die onder meer bekend staan om het dealen van drugs en het afpersen van supporters. ,,We verwerpen de maffia die vaak achter dit soort geweld zitten'', aldus de president, die zei verbolgen te zijn over het feit dat de 23 mensen die zaterdag werden aangehouden alweer op vrije voeten zijn. ,,Ik hoop dat we na deze schande een wet kunnen krijgen die wordt goedgekeurd tijdens extra zittingen van het congres."

De rellen komen voor Macri op een bijzonder ongelukkig moment. In Argentinië is komende vrijdag een bijeenkomst van landen van de G20.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.