Terug

Volg Vandaag Inside

'Premier League wil het seizoen afmaken'

'Premier League wil het seizoen afmaken'

19 mrt 2020, 13:57

Ondanks dat in bijna alle voetbalcompetities ten minste tot begin april de bal niet meer rolt, is de Premier League eraan gelegen de competitie alsnog uit te spelen, meldt de BBC.

De BBC schrijft dat het verschuiven van het EK naar 2021 de kans biedt voor de Engelse voetbalcompetitie om het seizoen af te maken. De bestuurders van de voetbalbond en de Premier League zouden openstaan voor de mogelijkheid om wedstrijden zonder publiek te spelen, omdat het verbod op het bij elkaar komen van een groot aantal mensen voorlopig nog zal gelden.

De Premier League heeft woensdag overleg gepleegd met de FA en de English Football League. Ook vindt er overleg plaats tussen de Premier League en andere belanghebbenden, zoals sponsors en bedrijven die het voetbal uitzenden op televisie.

Vandaag gaat de Premier League om de tafel met vertegenwoordigers van de Engelse clubs om verschillende scenario's over het resterende deel van het seizoen te bespreken.

Er schijnt ook een mogelijkheid te zijn dat de Premier League volgend seizoen met 22 teams start, omdat clubs uit de Championship hun mogelijkheid om te promoveren naar de hoogste divisie niet kwijt willen raken.

Verder worden vandaag de financiële gevolgen voor alle partijen besproken en wordt het probleem van de aflopende contracten behandeld. Spelerscontracten lopen meestal tot eind juni, maar als het seizoen dan nog niet klaar is, moeten deze contracten met een maand verlengd worden.

UPDATE: Tot minstens 30 april geen voetbal in Engelse profcompetitites.

VIDEO - Groeten uit Grolloo | Johan over EK 2021: 'Wij gaan het EK winnen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.