Terug

Volg Vandaag Inside

Premier League stelt tientallen miljoenen beschikbaar

Premier League stelt tientallen miljoenen beschikbaar

3 apr 2020, 18:53

De twintig voetbalclubs uit de Premier League hebben beloofd gezamenlijk 20 miljoen pond te doneren voor de strijd tegen het coronavirus. Het bedrag, omgerekend ruim 22 miljoen euro, gaat naar de medische hulpdiensten en kwetsbare groepen tijdens deze coronacrisis.

De Premier League, de rijkste competitie ter wereld met torenhoge tv-contracten, stelt ook een noodfonds met daarin 125 miljoen pond (ruim 140 miljoen euro) beschikbaar voor de clubs die op het tweede tot en met het vijfde niveau in Engeland spelen. De ploegen uit de hoogste klasse gaan met hun spelers in gesprek over een collectieve salarisverlaging van ongeveer 30 procent. Zaterdag staat weer een gesprek hierover op de agenda met de spelersvakbond PFA.

De Premier League kan op z'n vroegst begin mei worden hervat. "Maar alleen als het veilig en gepast is om te doen", staat in een verklaring.

VIDEO - Primeur: 'ING stelt noodfonds voor clubs beschikbaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.