Terug

Volg Vandaag Inside

Premier League schrapt duels na overlijden koningin Elizabeth

Premier League schrapt duels na overlijden koningin Elizabeth

9 sep 2022, 12:46

De voetbalwedstrijden in de Engelse voetbalcompetitie gaan dit weekeinde niet door. De Premier League besloot alle duels uit te stellen na het overlijden van koningin Elizabeth. Ook de duels in de drie klassen onder de Premier League gaan niet door, besloot de English Football Association.

"Om haar buitengewone leven en bijdrage aan de natie te eren, en als teken van respect, worden alle Premier League-wedstrijden van dit weekend uitgesteld, inclusief de wedstrijd op maandagavond. Als onze langst dienende monarch is ze een inspiratie geweest en laat ze een ongelooflijke erfenis na na een leven van toewijding", zei Richard Masters, de baas van de Premier League, die snel duidelijkheid hoopt te kunnen verschaffen over de andere duels die gepland staan in de periode van rouw.

Buckingham Palace kondigde een periode van rouw aan tot zeven dagen na de uitvaart van koningin Elizabeth. De datum van de uitvaart wordt later bekendgemaakt. De regering liet weten dat het in die periode niet verplicht is evenementen of sportwedstrijden af te gelasten of uit te stellen. Het is aan organisaties en bonden zelf om daar over te beslissen.

Het is nog niet duidelijk of het overlijden van Elizabeth ook gevolgen heeft voor de Europese wedstrijden van Ajax en PSV van komende week. Ajax speelt dinsdag in de Champions League bij Liverpool. PSV neemt het donderdag in de Europa League in Londen op tegen Arsenal.

Chelsea besloot vrijdag de presentatie van de nieuwe trainer Graham Potter uit te stellen. Potter werd een dag eerder aangesteld als vervanger van de ontslagen Thomas Tuchel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.